Szilvalekvárfőzés-teszt – videó

  • Alkalmazott termék: Főzőüst
  • Bejegyzés publikálva: 2017. november 9.

Egyösszetevős szilvalekvár készítéssel teszteltük a bemutatótermünkben üzemelő 60 literes elektromos főzőüstöt.

A 40 kg kizárólag friss szilvából főzött, tartósítószert, pektint, csomósodásgátlót, cukrot nem tartalmazó lekvár készítése közben számos funkciót kipróbálhattunk és tovább finomíthattunk. A keverési sebesség és a hőmérséklet pontos beállításának köszönhetően precízen hangolhatjuk a késztermék állagát, sűrűségét.

A keverőlapátok egymásra merőleges helyzete biztosítja, hogy a lehető leghomogénebb legyen a főzet, de a szilvánál ez először hátránynak bizonyult: a gyümölcs összeállt, egy tömegként mozgott és nehezen lehetett keverni. Ezen könnyen tudtunk segíteni azzal, hogy a keverőrács lamelláinak számát csökkentettük, sőt az egyik lapátot is leszereltük. Ez  a főzőüstön könnyen bárki által elvégezhető és vissza is alakítható egy kulcs segítségével. Ezután a szilva már elkezdett összetörni, szétfőni.

A főzőüst sikeresen vizsgázott, a kész lekvár egyenletes, csomósodástól mentes, jól kezelhető lett. A késztermék magas viszkozitása miatt főzőüstből való eltávolításához nem az üstre szerelt csapot használtuk, hanem kézzel mertük ki, amelyet nagyban megkönnyített, hogy a keverőlapát könnyen eltávolítható az üstből.

A főzőüst debreceni bemutatótermünkben előzetes egyeztetés alapján kipróbálható, tesztelhető, hogy különböző tulajdonságain a megrendelői igények szerint tudjunk alakítani. További információ a főzőüstökről itt található.

Telephely:
4030 Debrecen, Monostorpályi út 9.
Térkép megjelenítése, utvonalterv

Telefon:
+36 52 413-235

E-mail:
faktum@faktumkft.hu

x ERFA